В Італії пропонують подвоїти виплати сім’ям після народження дитини

Неділя, 15 травня 2016, 16:48

Міністр охорони здоров'я Італії пропонує подвоїти щомісячні виплати сім’ям після народження дитини, щоб врятувати країну від катастрофічного падіння народжуваності.

Про це повідомляє la Repubblica.

"Якщо ми продовжуватимемо у такому темпі, ми не зможемо переломити тенденцію, буде менше ніж 350 тисяч народжень на рік через 10 років, що 40 відсотків менше, ніж у 2010 - апокаліпсис", - сказала міністр Беатріс Лоренцін.

За словами міністра, вона хотіла б подвоїти стандарт "дитячий бонус", який на даний час складає 80 євро в місяць для сімей із низьким і середнім доходом, а також ввести підвищені виплати за другого і подальших дітей для заохочення великих сімей.

Запроваджена минулого року фінансова допомога в даний час допомога виплачуються тільки на дітей, які народилися у період з 1 січня 2015 року по 31 грудня 2017 до їхнього третього дня народження.

Міністр хоче розширити права на фінансову допомогу на всіх дітей до трьох років (тим самим у тому числі і тих, хто народився до 2015 року) і продовжити виплати ще на три роки, що охоплює всіх дітей, народжених до кінця 2020 року.

Сім’ї із більш високим рівнем доходу сімей на суму понад 25 000 євро в рік не мають права на виплати, це приблизно третина батьків в Італії.

Згідно з новими пропозиціями, оплата за другого і подальших дітей буде 240 євро/місяць для середньої сім'ї та 400 євро/місяць для найбідніших верств населення.

Пропозиції Лоренцін будуть коштувати бюджету додатково 2,2 млрд євро протягом шести років.

"За п'ять років народжуваність впала на 66000 на рік - що еквівалентно місту розміром з Сієну. Якщо ми пов'яжемо це зі збільшенням числа старих і хронічно хворих людей, то отримаємо картину вмираючої країни", - сказала міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.