В Іспанії тисячі людей відзначили п'яту річницю протестного руху Indignados

фото
Понеділок, 16 травня 2016, 12:02

Тисячі людей у неділю вийшли на вулиці Мадрида, щоб відзначити п'яту річницю народження руху "Indignados" ("Обурені"), який добряче струсонув політичну систему Іспанії і започаткував "occupy"-рухи по всьому світу.

Про це повідомляє AFP.

Натовпи людей пройшли маршем по столиці Іспанії під бій барабанів, з транспарантами, проголошуючи: "Indignados, об’єднання  або поразка!", "Безробітні на марші!" і "Європейський Союз людей, а не націй!".

 

Крім того, тисячі людей зібралися на центральній площі міста Пуерта-дель-Соль, вшановуючи протестувальників, які провели тут першу акцію протесту навесні 2011 року.

 

Того року по всій Іспанії пройшли 21 тисяч акцій протесту, а люди висловили своє незадоволення економічною кризою, заходами жорсткої економії і корупції.

Рух швидко поширився за межі Іспанії, надихнувши протести "Occupy" на Уолл-стріт у Нью-Йорку, а також протести в інших європейських містах.

 

У 2014 році на тлі цих подій з’явилася ліва партія "Подемос", яка на останніх виборах у грудні минулого року стала третьою. Не виключено, що на дострокових виборах у червні вона може покращити свій результат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: