Заборона вшанування історичної трагедії кримських татар є неприйнятною - заява ЄС

Середа, 18 травня 2016, 10:56

Заборона мирного, незалежного публічного вшанування пам’яті історичної трагедії кримських татар є неприйнятною. 

Про це йдеться в заяві Представництва ЄС в Україні щодо річниці депортації кримських татар, розміщеній на сторінці відомства у Facebook.

"Сьогодні, з плином 72-х років від дня насильницької депортації кримських татар з їхньої батьківщини, вони знову зіштовхуються з переслідуваннями та залякуванням. Заборона мирного, незалежного публічного вшанування пам’яті історичної трагедії кримських татар є неприйнятною", - говориться в документі.

"На їхні права та засадничі свободи було здійснено жахливий напад за допомогою нещодавньої заборони так званим "Верховним судом Криму" діяльності Меджлісу, органу самоврядування кримських татар, та таврування його як "екстремістської організації". Окрім того, викликають велике занепокоєння звістки про нещодавні арешти кримськотатарських активістів", - наголошують в Представництві ЄС.

Відомство також закликало до повного дотримання міжнародних стандартів з прав людини та інших зобов’язань у рамках міжнародного права.

Як повідомлялося, Європарламент у четвер схвалив резолюцію, яка закликає ЄС поширити санкції на осіб, причетних до заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: