Туреччина назвала заборону Меджлісу спробою залякування кримських татар

Середа, 27 квітня 2016, 12:01

В міністерстві закордонних справ Туреччини заборону на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу окупаційною російською владою назвали спробою залякування кримських татар.

Про це йдеться у відповідній заяві дипломатичного відомства країни, повідомляє Anadolu.

"Зовнішньополітичне відомство Туреччини виступило із засудженням рішення російського суду про заборону діяльності Меджлісу кримських татар, включеного до списку "екстремістських організацій", - йдеться у повідомленні.

Турецьке МЗС підкреслило, що "Меджліс є законно обраним органом кримськотатарського народу, який сформований демократичним шляхом на основі вільного волевиявлення і тим самим відображає волю кримських татар".

Анкара називає рішення суду про заборону Меджлісу кримських татар останнім кроком, який спрямований проти єдності й цілісності кримських татар.

"Кримських татар знову намагаються залякати. Ми з жалем сприймаємо і засуджуємо це рішення, яке є ще одним проявом систематичного, масового тиску на основні права і свободи жителів півострова. Туреччина продовжить підтримувати законну боротьбу кримськотатарського народу і зусилля щодо усунення таких тисків", - наголосили в турецькому МЗС.

Раніше повідомлялося, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.