Посол України написав депутатам Венето, закликає сприяти поверненню Криму

Середа, 18 травня 2016, 12:57

Посол України в Італії звернувся до депутатів регіональної ради Венето, які 18 травня мають голосувати за визнання анексії Криму, з відкритим листом.

Текст листа наводить регіональний розділ видання Corriere Della Sera для Венето.

Посол України застеріг регіональну раду Венето від можливого руйнування політики європейської солідарності через прийняття місцевими депутатами рішень, що базуються на маніпуляціях з історією Криму.

Він нагадав депутатам, що Росія анексувала і окупувала Крим у 2014 році за порушення основоположних принципів міжнародного права, а кримський "референдум" не визнано міжнародною спільнотою.

"Я хотів би також додати, що, якщо хтось в Криму дійсно має право на самовизначення, так це корінне населення Кримського півострова - кримські татари", - написав Євген Перелигін, нагадавши про те, що наразі окупаційна влада чинить репресії щодо кримських татар і це визнається також резолюцією Європарламенту.

"Враховуючи інтерес до Криму ряду представників регіональної ради Венето, було б бажано, якби ваш регіон зробив свій внесок у процес мирного повернення Криму Україні з тим, щоб у підприємців з Венето була легітимна база для розвитку ділової взаємодії з українським Кримом", - йдеться в листі.

"Я сподіваюся, що наведені вище міркування не залишаться без уваги з вашого боку, і я також сподіваюся, що ви зможете зробити об'єктивні та неупереджені оцінки російської агресії проти моєї країни", - зазначив посол.

Як повідомлялося, регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – 18 травня розгляне резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та закликом скасувати санкції проти Росії.

Раніше найпотужніше італійське суспільно-політичне видання Corriere Della Sera у своєму регіональному розділі для Венето опублікувало статтю  з жорсткою критикою ідеї про визнання анексії Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.