Порошенко і Рютте узгодили дії з розслідування катастрофи МН17

Понеділок, 23 травня 2016, 15:01

Президент України Петро Порошенко та прем’єр Нідерландів Марк Рютте скоординували спільні дії у рамках розслідування катастрофи літака рейсу МН17, збитого російськими бойовиками у липні 2014 року.

Зустріч відбулася на полях Всесвітнього гуманітарного саміту ООН у Парижі, повідомляє сайт глави української держави.

Співрозмовники також окремо обговорили ситуацію на Донбасі. Порошенко наголосив, що розраховує на подальшу солідарність і єдність ЄС у питанні підтримки незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, зокрема щодо збереження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.

"Основними питаннями порядку денного переговорів лідерів держав стали набуття чинності Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також завершення процесу ухвалення Євросоюзом рішення щодо запровадження безвізового режиму для громадян України", - повідомили в адміністрації президента.

Як повідомлялося, 13 жовтня минулого року Ради безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH17.

За висновками експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.