У Міноборони РФ заперечують руйнування російської авіабази в Сирії

Вівторок, 24 травня 2016, 16:41

Всі російські бойові вертольоти в Сирії виконують планові завдання, втрат серед особового складу немає.

Про це повідомив журналістам офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, передає ТАСС.

Так він прокоментував публікації ряду ЗМІ з посиланням на компанію Stratfor про те, що на авіабазі в районі Тиаса (провінція Хомс)  знищено підрозділ російських вертольотів і два десятки вантажівок.

"Всі російські бойові вертольоти, які перебувають в Сирійській Арабській Республіці, виконують планові завдання по знищенню терористів. Ніяких втрат серед особового складу російської авіабази немає", - сказав Конашенков.

За його словами, "авторство чуток про знищення підрозділів російських бойових вертольотів і двох десятків вантажівок належить пропагандистам ІДІЛ, які безуспішно намагалися "продати" цю нібито "новину" близько десяти днів тому".

"Що стосується фотознімків сирійської авіабази, то спалена авіа - та автомобільна техніка, а також численні воронки від розриву реактивних снарядів присутні там вже не перший місяць. Це результат завзятих боїв за даний аеродром сирійських урядових військ і бойовиків терористичних формувань", - зазначив генерал.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійська авіабаза неподалік від поселення Тияс, яку використовують російські військові, серйозно постраждала, імовірно від ударів терористичного угруповання "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.