Туреччина гнівається через фото спецназу США, який підтримав операцію курдів

фото
П'ятниця, 27 травня 2016, 15:06

Туреччина звинуватили США в лицемірстві після того як американські спецназівці в Сирії були сфотографовані при підтримці великих наземних наступальних операцій під керівництвом курдів, яких Анкара вважає терористичною групою.

Про це повідомляє AFP.

Міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу сказав, що це "неприйнятно", що американські війська були помічені на знімках, зроблених фотографом AFP, на яких видно, як американці носять розпізнавальні знаки Загонів народної оборони (YPG).

Анкара вважає YPG терористами, звинувативши їх у здійсненні атак на території Туреччини і називаючи сирійським осередком Робочої партії Курдистану, яка бореться проти турецької держави протягом трьох десятиліть.

Однак Вашингтон розглядає YPG як одну з найбільш ефективних бойових сил проти "Ісламської держави" в Сирії.

"Ми радимо їм (американським військам) носити значки ІДІЛ або "Ан-Нусра" (філія "Аль-Каїди"), коли вони направляються в інші частини Сирії, та значки "Боко Харам", коли вони їдуть в Африку", - зазначив Чавушоглу.

"Якщо вони не бачать, що ці групи те саме,  що і YPG, то це подвійні стандарти, лицемірство", - сказав він.

Фотограф AFP зафіксував американські наземні сили в Північній Сирії. Вони допомагали Курдсько-арабським сирійським демократичним силам (SDF) у великій наступальній операції на місто Ракка, яке є столицею ІДІЛ в Сирії.

Кілька американських командос також були сфотографовані із військовими знаками YPG, які складають основну частину SDF.

"Це неприйнятно для солдатів США - наш союзник, який дуже наполегливо веде боротьбу з терором - використовує або носить знаки терористичної організації", - зазначив Чавушоглу.

Американські військові відмовилися прямо коментувати фотографії, але стверджують, що США мають близько 300 військовослужбовців в Сирії, які виконують роль інструкторів, але не беруть участі у бойових діях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.