ЄС посилив санкції щодо КНДР

П'ятниця, 27 травня 2016, 17:51

Рада ЄС в п'ятницю розширила санкції проти Північної Кореї.

Про це йдеться в повідомленні на сайті інституції.

Як відзначається в заяві, ЄС вирішив розширити свої обмежувальні заходи щодо КНДР у зв'язку з тим, що дії країни "представляють серйозну загрозу для міжнародного миру і безпеки в регіоні і за його межами".

Зокрема, згідно з новими санкціями, у сфері торгівлі забороняється імпорт нафтопродуктів і товарів розкоші з КНДР,  постачання, продаж або передача КНДР додаткових предметів, матеріалів, обладнання, що відноситься до продукції і технологій подвійного призначення, а також будь-яка державна фінансова підтримка торгівлі з КНДР.

У фінансовому секторі: забороняється  переведення коштів до Північної Кореї і з неї, за винятком окремих випадків, для яких попередньо отримано дозвіл.

В сфері інвестицій забороняються всі інвестиції з ЄС в КНДР , а також інвестиції громадянами країн ЄС або юридичними особами в гірничодобувну, нафтопереробну та хімічну галузі, а також у будь-які компанії, які залучені до незаконних програм КНДР.

Також забороняються на території ЄС посадка, зліт або проліт для будь-якого літака, що експлуатується перевізником КНДР або походить з КНДР. Введено також заборону на заходження в порти ЄС будь-якого корабля, що належить або експлуатується КНДР, або має північнокорейський екіпаж.

Як відомо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що найближчим часом його країна проведе нові ядерні випробування и запуск балістичної ракети, здатної нести ядерні заряди.

Нагадаємо, 2 березня Рада безпеки ООН одноголосно схвалила більш жорсткі санкції щодо Північної Кореї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: