У ФРН розгорівся скандал після расистської заяви на адресу зірки збірної з футболу

Понеділок, 30 травня 2016, 08:48

Заступник голови правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АfD) Александер Гауланд зневажливо висловився на адресу темношкірого гравця німецької національної збірної Жерома Боатенга.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Люди вважають його хорошим футболістом. Але вони не хочуть, щоби Боатенг був їх сусідом", - заявив Гауланд у неділю в інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

Жером Боатенг народився і виріс у Німеччині. Його матір - німкеня, а батько походить з Гани. У складі збірної Німеччини він став чемпіоном світу у 2014 році.

Таке висловлювання викликало численні звинувачення у расизмі на адресу представника радикальної партії. Зокрема, міністр юстиції Німеччини Хайко Маас назвав заяву на адресу темношкірого футболіста "просто расистською" і "неприйнятною".

Міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр у відповідь на заяву назвав Боатенга "видатною опорою" німецькою збірної" та "зразковим професіоналом".

"Кожен німець може вважати себе щасливим, маючи таку людину як партнера по команді, як німецького громадянина та сусіда", - наголосив де Мезьєр.

Після цих численних звинувачень Гауланда у расизмі, лідер АfD Фрауке Петрі вибачилася за свого однопартійця. За її словами, Гуаланд не може пригадати, чи робив він саме це висловлювання. "Незалежно від цього, я прошу вибачення у пана Боатенга за враження, яке виникло", - заявила Петрі.

Сам Гауланд відкидає звинувачення на свою адресу. Він переконує, що у "конфіденційній розмові" з виданням лише "описував ставлення деяких людей".

Однак редакція FAS запевняє, що Гауланд просив про конфіденційність лише щодо іншої частини розмови - в якій він висловлювався про провідних політиків АfD.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: