НАТО переходить до стратегії стримування РФ – командувач сухопутними силами США у Європі

Понеділок, 30 травня 2016, 12:16

Північноатлантичний альянс готовий змінити стратегію страхування союзників у Європі на стратегію стримування агресії РФ.

Про це командувач сухопутних сил США у Європі Бен Ходжес повідомив в інтервʼю "Громадському".

"Для нас пріоритет №1 – це мати можливість призупинити подальшу агресію. Саміт НАТО у Варшаві, я думаю, покаже, що союз переходить від страхування до стримування. Я поки не знаю, як це буде виглядати. Моє завдання, як командувача армії, – це впевнитись у тому, що армія готова виконати свою частину зобов’язань –  зброя, артилерія, інженери і т.д.", – повідомив Ходжес.

Він наголосив на тому, що армія США в Європі повністю сфокусована на готовності підтримати "наших партнерів, підтримати наших друзів, продемонструвати готовність виконувати наші зобов’язання".

Зокрема, командував військ США у Європі відзначив посилення присутності Альянсу в Польщі, балтійських країнах наступного місяця, у червні.

Ходжес також повідомив про те, що у лютому до Європи прибуде нова танкова бригада.

"Армія додасть танкову бригаду на початку лютого – вони будуть тут. Це речі, які ми робимо", – розповів Ходжес.

За його словами, це буде бригада чисельністю близько 4 тисяч солдатів, яка матиме у своєму складі танки, артилерію тощо. Бригаду на 9 місяців розмістять у Польщі, балтійських країнах, Румунії, Болгарії. 

Раніше повідомлялося, що Британія направить до Балтії танки та артилерію для стримування РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.