МЗС Туреччини тролить ЄС - закликає Францію не вживати надмірну силу до мітингарів

Понеділок, 30 травня 2016, 12:41

МЗС Туреччини висловив стурбованість надмірно жорстким поводженням французьких сил безпеки по відношенню до протестувальників.

З відповідною заявою виступив представник відомства Танджу Бігліч, повідомляє Hurriyet daily news.

"Ми закликаємо французьку владу і тих, хто відвідує демонстрації, до якомога швидшого врегулювання ситуації. Ми стурбовані втручанням французьких сил безпеки, які стають дедалі жорсткішими стосовно демонстрантів і просимо владу утриматися від застосування надмірної сили" - йдеться у заяві.

Туреччина сподівається, що протести у Франції проходитимуть "відповідно до демократичних стандартів", додали в МЗС, зазначивши, що Анкара уважно стежитиме за ситуацією.

Як відомо, ЄС неодноразово виступав із критичними заявами на адресу Туреччини, яку звинувачують у придушенні свободи слова, переслідуванні незалежних медіа і опозиції. На адресу Туреччини також звучала критика щодо надмірно жорстокого поводження влади з учасниками протестів.

В останні два місяці у Франції регулярно проходять масові акції протесту проти трудової реформи, що супроводжуються заворушеннями і сутичками з поліцією.

На початку минулого тижня на знак протесту припинили роботу всі вісім нафтопереробних заводів країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.