ЄС не відкладатиме рішення про безвізовий режим для України - Томбінський

Вівторок, 31 травня 2016, 12:31

ЄС не відкладатиме рішення про надання безвізового режиму для України.

Про це заявив посол ЄС в Україні Ян Томбінський в інтерв'ю Hromadske.

"Оцінка Європейської комісії та наших експертів така, що всі положення (Плану дій з візової лібералізації) були (Україною) виконані. Ми ще чекаємо на те, щоб Національне агентство з питань протидії корупції практично почало працювати", - зауважив він.

"Зараз нам потрібно, щоб європейські лідери прийняли це рішення. І я впевнений, це рішення відповідатиме тому, що було озвучено лідерами Європейського Союзу на адресу України. Тобто що це буде негайно і ніхто не буде це відкладати в часі", - наголосив Томбінський.

За його словами, Європейська рада та європейські країні дійсно зараз працюють над механізмами запобігання нелегальній і надмірній імміграції до Європейського Союзу.

"Але ці питання не пов'язані безпосередньо з Україною. Бо це загальний інструмент країн Європейського Союзу", - підкреслив посол ЄС.

Як відомо, Єврокомісія 20 квітня оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця. Після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою ЄС.

Водночас, як повідомляла "Європейська правда", деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення щодо українського безвізового з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

В інтерв’ю ЄвроПравді посол України в ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

Минулого тижня від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.