Британія виділить додаткові кораблі для патрулювання Ла-Маншу

Вівторок, 31 травня 2016, 15:34

З метою зменшення кількості мігрантів, які перетинають протоку Ла-Манш, уряд Великої Британії вирішив збільшити кількість патрульних катерів та виділити фінансування для додаткового посилення системи спостереження.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на прес-секретаря прем'єр-міністра Девіда Кемерона.

За словами представника уряду, британські прикордонники, які наразі використовують три патрульні катери, отримають додаткові кораблі для боротьби з контрабандою зброї, наркотиків і мігрантів. Перші додаткові засоби прикордонна служба отримає протягом найближчих місяців. Співрозмовник агенції, втім, відмовився уточнити, скільки суден буде залучено додатково.

"Наш намір полягає в тому, щоб запобігти потоку мігрантів, які перетинають Ла-Манш... Ми робимо кроки, щоб посилити нашу здатність боротися з ним", - сказав співрозмовник агентства.

Як відомо, минулого британський уряд профінансував спорудження додаткової огорожі, додаткові камери і поліцейський персонал для посилення охорони на вході в Євротунель в Кале, яким мігранти намагалися скористатися для того, щоб перетнути протоку Ла-Манш.

Нагадаємо, 29 травня британська берегова охорона врятувала в неділю 19 мігрантів у протоці Ла-Манш після того, як їхній надувний човен почав набирати воду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.