ВР просить сенат Франції не підтримувати скасування санкцій. Голосування за тиждень

Вівторок, 31 травня 2016, 18:02

Верховна рада України ухвалила офіційне звернення до Сенату Франції через голосування, яке призначене в Парижі на 8 червня.

Відповідну постанову підтримали 227 депутатів ВР, жоден не голосував проти, троє утрималися.

Як повідомляла "Європейська правда", в квітні Нижня палата парламенту Франції – Національна асамблея – проголосувала за резолюцію, що закликає уряд країни підтримати зняття економічних санкцій, запроваджених проти РФ через агресію в Україні.

Це рішення є рекомендаційним. Крім того, воно не набуде чинності в разі, якщо Сенат не підтримає його.

Верховна рада у своєму зверненні "закликає Сенат не допустити ухвалення рішення, яке може бути сприйняте Російською Федерацією як послаблення єдності позиції ЄС", а також "звертається до Сенату із закликом рішуче засудити порушення РФ основоположних норм і принципів міжнародного права, яке проявляється у її насильницьких діях на території України" та закликає до "продовження тиску на Російську Федерацію".

Необхідно зазначити, що резолюція на користь зупинки санкцій була підтримана нижньою палатою  парламенту Франції лише через те, що більшість провладних депутатів проігнорували голосування.

У голосуванні в Національних зборах взяв участь 101 депутат, з яких 55 проголосували за підтримку резолюції і 44 були проти при тому, що до складу падати входять 577 депутатів. У Франції для ухвалення резолюцій достатньо простої, а не абсолютної більшості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.