Авіаудар по табору біженців в Сирії можуть прирівняти до військового злочину - ООН

П'ятниця, 6 травня 2016, 08:27

Авіаудари по табору для внутрішньо переміщених осіб на півночі Сирії, в результаті яких у четвер загинули щонайменше 28 людей, можуть бути прирівняні до військового злочину.

Про це заявив заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О'Брайен, повідомляє ВВС.

За попередньою інформацією, авіаудар у районі, контрольованому повстанцями, здійснили сирійські або російські літаки, але ця інформація поки не підтверджена.

"Спочатку підозра падає на уряд Сирії, і ми хочемо переконатися, що вони, або хто б це не був, повною мірою несли відповідальність за цей абсолютно огидний акт", - сказав О'Брайен.

"Немає ніяких сумнівів у тому, що всі ці терористичні акти, де б вони не відбувалися і хто б їх не робив, не будуть забуті, і люди, які їх здійснюють, будуть притягнуті до відповідальності", - підкреслив він.

Табір Камуна для внутрішньо переміщених осіб знаходиться на відстані близько 4 км від сирійського міста Сармада і в 10 км від турецького кордону.

Сирійський моніторинговий центр за дотриманням прав людини повідомив, що 28 людей у таборі були вбиті, включаючи жінок і дітей, і більше 50 були поранені.

Місцеві координаційні комітети та активісти опозиції заявляють про 30 загиблих і десятки поранених.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.