Франція забороняє алкоголь на матчах Євро-2016 та у фан-зонах

Понеділок, 13 червня 2016, 08:57

На стадіонах, на яких відбуваються матчі Євро-2016, та у фан-зонах приймаючих міст Франції заборонено продаж алкогольних напоїв.

Про це повідомляє ВВС.

Французький уряд вирішив заборонити розповсюдження алкоголю не тільки на стадіонах, а й в районах навколо них, а також у фан-зонах, де відбуваються перегляди матчів.

Таке рішення було ухвалено після того, як в перші три дні на Євро-2016 були зафіксовані масові бійки серед вболівальників.

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов заявив: "я попросив (владу приймаючих міст) вжити всіх необхідних заходів для того, щоб заборонити продаж, вживання і транспортування алкогольних напоїв в "зони ризику" в дні матчів і напередодні, і в дні, коли фан-зони відкриті".

За словами міністра, заборона стосуватиметься обігу алкогольних напоїв у громадських місцях, а також у магазинах.

Високопоставлені місцеві чиновники також мають право заборонити алкоголь у тих барах і кафе, де напої подаються на вулиці у посуді, який може бути використаний в якості метальних снарядів.

Нагадаємо, протягом перших трьох днів Євро-2016 відбулася низка бійок між вболівальниками кількох країн.

Наймасовішими наразі стали заворушення у Марселі, де внаслідок численних сутичок між вболівальниками Англії та Росії постраждали понад 30 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: