НАТО стурбоване раптовими перевірками боєздатності армії РФ - Столтенберг

Середа, 15 червня 2016, 13:36

Раптові перевірки боєготовності збройних сил РФ підривають механізми транспарентності через те, що російська сторона не виконує зобов'язань щодо інформування іншої сторони про проведення подібних навчань.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг після засідання комісії Україна-НАТО у Брюсселі, повідомляє кореспондент Європейської правди.

"Ми бачили повідомлення про нові раптові навчання. За тривалий період часу ми вже бачили низку таких навчань. Проблема з такими навчаннями полягає в тому, що при цьому не дотримуються домовленості, зокрема, Віденський документ (із спостереження і контролю за навчаннями, - ред). Тому раптові навчання підривають транспарентність і передбачуваність. Немає можливості ефективного спостереження за цими навчаннями", - сказав він.

За словами Столтенберга, НАТО виступає за посилення існуючих механізмів спостереження за навчаннями, включаючи модернізацію Віденського документа.

"Ми повинні також розуміти, що необхідно забезпечити інспекції та спостереження за проведенням раптових навчань", – сказав генсек НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: