Brexit поставить під загрозу робочі місця 1,2 млн британців, що живуть в ЄС - дослідження

Понеділок, 20 червня 2016, 15:46

Вихід Великобританії з ЄС може поставити під загрозу робочі місця, житло та охорону здоров'я 1,2 мільйона британців, що живуть у Європі.

Про це йдеться в дослідженні Європейської ради з міжнародних відносин.

Як свідчить звіт, у разі Brexit британці позбудуться права працювати в інших країнах ЄС без необхідності отримувати спеціальну візу.

Окрім того членство в ЄС дозволяє британцям купувати нерухомість в 16 державах-членах без потреби отримувати посвідку на проживання, реєструвати власний бізнес чи отримувати спеціальний дозвіл від держави.

Brexit зачепить також більше 110 тис. студентів, які навчаються в країнах ЄС, сплачуючи за навчання національну ціну чи отримуючи освіту безкоштовно.

Британські громадяни втратять право на європейську карту медичного мтрахування, яка дає безпосередній доступ до життєво важливої медичної допомоги в рамках ЄС - безкоштовно в деяких країнах і за зниженою ціною в інших.

"Ніхто не знає, якими будуть наслідки для британців за кордоном, якщо проголосують за Brexit . Експати, які все ще мають право голосу, мають вагомі причини, щоб переконатися, що вони надішлють свої бюлетені вчасно", - наголошують автори дослідження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.