У Франції затримали лідера вболівальників з РФ, якого мали депортувати

Вівторок, 21 червня 2016, 08:41

Глава Всеросійського об'єднання вболівальників Олександр Шпригін був затриманий на стадіоні в Тулузі і буде висланий з Франції у вівторок.

Про це заявив прес-аташе посольства РФ в Парижі Сергій Парінов, передає Интерфакс.

"Його затримали на стадіоні, оскільки сьогодні вдень вступила в силу заборона на перебування на території Франції", - сказав він.

"Як тільки він почав писати твіти про те, що він на стадіоні, його негайно вичислили і там же на стадіоні взяли з тим, щоб завтра, ймовірно, видворити з Франції", - додав Парінов.

За словами дипломата, генконсульство РФ в Марселі відстежує ситуацію з затриманням Шпригіна. У той же час він підкреслив, що "Франція як суверенна держава має право будь-якому іноземцю повідомити, що його перебування на її території є небажаним".

Раніше у генконсультві РФ у Марселі заявили, що всі 20 депортованих російських вболівальників вилетіли до Москви в суботу у другій половині дня.

14 червня французькі правоохоронні органи затримали на півдні Франції автобус з представниками Всеросійського об'єднання вболівальників, які прямували в Лілль на матч збірної Росії проти команди Словаччини. За даними місцевої влади, в автобусі перебували 43 росіянина. Усіх їх доставили в Марсель, де стосовно 20 осіб було винесено рішення про видворення з Франції.

Ще троє отримали тюремні строки у Франції і заборону в’їзду до країни на 2 роки. Решту відпустили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: