Олланд заявив про підготовку нової зустрічі "нормандської четвірки"

Вівторок, 21 червня 2016, 13:31

Лідери Франції, Німеччини, України та Росії незабаром можуть провести нову зустріч у "нормандському" форматі щодо ситуації на Донбасі.

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд після зустрічі із президентом України Петром Порошенком у Парижі.

"Ми готуємо нову зустріч у нормандському форматі, щоб посилити зрушення у виконанні Мінських угод.  І саме для того, щоб виконувалися всі зобов’язання, ми прив’язуємо питання санкцій до імплементації Мінська", - сказав Олланд.

Порошенко також підтвердив підготовку такої зустрічі, на якій можуть обговорюватися питання деокупації Донбасу і звільнення заручників.

"Продовження санкцій прямо пов'язане з процесом деокупації: виведення російських військ з нашої території, припинення поставок озброєнь, боєприпасів, техніки, забезпечення безперешкодного доступу місії ОБСЄ на всю територію, включаючи неконтрольовану ділянку україно-російського кордону, звільнення заручників, початок політичного процесу. Упевнений в тому, що всі ці питання можуть обговорюватися найближчим часом на зустрічі в "нормандському форматі" на найвищому рівні", - сказав Порошенко.

Раніше повідомлялося, що зустріч Петра Порошенка, Ангели Меркель, Франсуа Олланда і Володимира Путіна може відбутися на початку липня.

Однак у Кремлі заявили, що передумов для зустрічей лідерів "нормандської четвірки" до саміту НАТО у Варшаві 8-9 липня поки немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.