У Латвії оцінили збитки від продовження ембарго РФ у 230 млн євро

Вівторок, 21 червня 2016, 14:50

Якщо Росія продовжить ембарго на продовольчі продукти ЄС, то втрати сільського господарства Латвії складуть 230 млн євро.

Про це заявила заступник держсекретаря Міністерства землеробства Латвії Ригонда Криєвиня в інтерв'ю Latvijas Radio, повідомляє LSM.lv.

Після введення ембарго в 2014 році втрати молочників Латвії склали 104 млн євро.

Після продовження ембарго найбільші втрати понесе молочна галузь, менші - свинарство - близько 20 млн.

Представник міністерства нагадала, що з держбюджету на підтримку молочників було виділено 13,8 млн євро, а з бюджету ЄС на підтримку галузі виділили 15 млн євро.

Російське ембарго і скасування квот на виробництво молока призвели до скорочення збуту і падіння закупівельних цін. Низка несприятливих факторів призвела латвійські молочні ферми до дуже серйозної кризи.

Проблеми молочної галузі — це найбільш обговорювана економічна тема в Латвії в контексті російських санкцій останніх двох років. Адже через закриття східного ринку утворився надлишок продукції не тільки в Латвії, але і в сусідній Литві. Все це сприяло тому, що закупівельні ціни на молоко впали до 22 центів за літр, і ряду господарств довелося продавати заводам свою продукцію за ціною нижче собівартості

Пізніше, в середині травня представники Латвії, Литви, Естонії, Фінляндії, Хорватії та інших країн просили додаткового фінансування для молочників і свинарів у Єврокомісії.

Як повідомлялося, в РФ готують продовжити продуктове ембарго стосовно західних країн до кінця 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: