Ердоган програв у суді главі німецького медіаконцерну

Вівторок, 21 червня 2016, 15:03

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган знову зазнав поразки в судовому процесі проти глави медіаконцерну Axel Springer Матіаса Депфнера.

Як повідомляє Deutsche Welle, вищий земельний суд Кельна відхилив  21 червня, скаргу Ердогана на судове рішення нижчої інстанції з приводу відкритого листа Депфнера на підтримку німецького телеведучого Яна Бемерманна, який виступив на каналі ZDF з критичним скетчем на адресу турецького президента.

Судді вищого земельного суду Кельна підтримали попереднє судове рішення і також розцінили слова глави Axel Springer як "допустимий вираз власної думки", що охороняється конституцією.

Нагадаємо, раніше скаргу Ердогана відхилив земельний суд Кельна.

Відтак, для оскарження рішення кельнських судів, Ердоган має звернутися лише до конституційного суду Німеччини.

Як відомо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звернувся до суду у зв'язку з підтримкою головою медіаконцерну Axel Springer Маттіасом Депфнером популярного німецького сатирика та автора скандального вірша про Ердогана Яна Бемерманна.

Нагадаємо, Бемерманн в ефірі німецького молодіжного телеканалу ZDF Neo прочитав вірш, який у жорсткій формі висміював Ердогана.

Після цього відео було видалено з сайту телеканалу через буцімто "невідповідність вимогам до сатиричних програм". Сам Бемерманн заявив, що навмисно записав такий вірш, аби продемонструвати межі сатири.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: