Роботу пішохідного пункту пропуску з Польщею продовжено ще на півроку

Середа, 22 червня 2016, 14:23

Прикордонні відомства України та Польщі погодили продовжити на термін 6 місяців (до 31 грудня 2016 року) пілотний проект, за яким в пункті пропуску "Угринів - Долгобичів" здійснюється оформлення осіб, які перетинають українсько-польський кордон у пішому порядку.

Про це повідомляє сайт Державної прикордонної служби України.

Термін дії функціонування пілотного проекту тимчасового пішохідного руху у пункті пропуску "Угринів-Долгобичів" мав завершитися 30 червня 2016 року.

Напередодні видання porteuropa.eu повідомило, що Польща ще у травні звернулася до української сторони із проханням про продовження дії проекту на наступні півроку, але відповіді так і не отримала.

Пішохідний перехід у Долгобичеві було відкрито 1 липня 2015 року на експериментальній основі на базі тимчасової інфраструктури. Цей проект став результатом зусиль активістів кампанії "Піший прикордонний перехід", попереднього воєводи Войцеха Вілька, активістів-велосипедистів з Люблінського воєводства, та колишнього депутата Марка Познанського.

Оскільки проект діє на основі тимчасово створеної інфраструктури, згідно з законодавством, він може функціонувати лише тимчасово.

Створення пішохідного пункту пропуску на постійній основі в Гребенному також планується, та з огляду на брак коштів, ця ініціатива може бути реалізована не раніше 2020-2023 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: