Британські ЗМІ повідомляють про високу явку та черги на референдумі

Фото
Четвер, 23 червня 2016, 12:30

У першій половині дня на виборчих дільницях у Британії спостерігається досить висока явка.

Про черги на дільниці повідомив голова редколегії The Guardian Том Кларк, який оприлюднив фото з дільниці в одному з районів Лондона.

"Я ніколи не бачив таких черг біля виборчих дільниць у Гакні" - написав він.

 
 

"Я жодного разу не бачив таких черг на своїй виборчій дільниці, як сьогодні", - написав один з лондонських блогерів.

"Досить жвава явка на моїй виборчій дільниці (Саутгемптон) – черга була о 7 ранку. Явка видається дещо вищою, ніж на парламентських виборах", - написав журналіст Соломон Х’югс.

The Guardian зазначає, що явка на референдумах лише в двох випадках перевищувала явку на парламентських виборах – на референдумі 1998 року щодо Белфастської угоди (про врегулювання конфлікту у Північній Ірландії", і на референдумі про незалежність Шотландії у 2014 році.

Нагадаємо, о 7 ранку у Великій Британії розпочалося голосування на референдумі, який має визначити подальшу долю членства країни у ЄС.

На референдумі виборцям ставлять питання "Чи має Велика Британія лишатися членом ЄС чи має залишити його?". Британці мають обрати між варіантами "Залишитися членом ЄС" та "Покинути ЄС". У голосуванні можуть взяти рекордні 46,5 млн виборців.

Як повідомлялося, опитування, оприлюднені у середу напередодні референдуму, показали, що прихильники виходу Британії з ЄС лідирують з незначним відривом.

Так, опитування TNS засвідчило, що 43% британців готові проголосувати за вихід Великобританії з ЄС. Тих, хто хоче щоб країна лишилася у блоці, 41%.

Інше опитування, центру Opinium, дало лише 1 процентний пункт переваги прихильникам Brexit – за нього готові проголосувати 45%, проти – 44%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.