В Ірландії опозиція закликала до голосування щодо об’єднання з Північною Ірландією

П'ятниця, 24 червня 2016, 09:17

Підтримка Британією виходу з ЄС у контексті північноірландського голосування за те, щоб лишитись у складі ЄС, має призвести до проведення голосування з приводу ірландської єдності.

Про це заявили у найбільшій націоналістичній партії Ірландії Шинн Фейн, яка на виборах 2016 року зайняла 3-тє місце і перебуває в опозиції, повідомляє The Irish Independent.

У Північній Ірландії майже 441 тисяча виборців проголосували за те, щоб лишитися у ЄС (56%), і майже 350 тисяч за те, щоб піти (44%).

За словами лідера Шинн Фейн Деклана Кірні, після референдуму питання збереження Північної Ірландії у складі Сполученого Королівства постало особливо гостро.

"Ми маємо ситуацію, коли Північ можуть витягти (з ЄС) через голосування Англії", - сказав Кірні.

"Британський уряд зараз втратив свій мандат, щоб представляти Північну Ірландію у ЄС. Ми зараз будемо просувати нашу давню вимогу щодо прикордонного опитування", - додав він.

Нагадаємо, перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила про те, що Шотландія прагне залишитися частиною ЄС. У Шотландії 67,2% виборців проголосували за те, щоб Британія залишилась в ЄС.

Раніше стало відомо, що загальнонаціональні результати голосування на референдумі щодо членства Британії в ЄС засвідчили перемогу прихильників Brexit.

За вихід Британії з ЄС проголосували більше 17 млн виборців Сполученого Королівства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.