У Ердогана підтвердили "лист жалю" до Путіна через збитий Су-24

виправлено
Понеділок, 27 червня 2016, 17:42

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган справді надіслав президенту РФ Володимиру Путіну лист, де вын висловлює жаль через збитий торік на сирійсько-турецькому кордоні винищувач Су-24.

Про це повідомляє Hurriyet.

"Ми перебуваємо на порозі значних змін у відносинах з Росією", - заявив міністр оборони Туреччини Фікрі Ішик.

За інформацією CNNTurk, прес-секретар Ердогана також підтвердив, що турецький президент направив лист Путіну, у якому відзначив  глибоку скорботу з приводу збитого російського військового літака і висловив співчуття родині загиблого пілота і попросив у них вибачення.

"Я хочу ще раз розділити біль з сім'ями загиблих пілотів і висловити їм свої співчуття; кажу їм - мені дуже шкода", - зацитував прес-секретар слова Ердогана.

Варто зауважити, що прес-служба Кремля подає останні слова інакше, стверджуючи, що Ердоган написав "Вибачте".

Прес-секретар заявив, що Ердоган направив лист Путіну, щоб відновити традиційні дружні відносини між Туреччиною і Росією, для співпраці у врегулювання регіональних криз і спільної боротьби з тероризмом.

Як відомо, турецькі ВПС збили російський військовий літак СУ-24 24 листопада 2015 року. Туреччина стверджувала, що літак порушив її повітряний простір в районі кордону з Сирією. Міноборони РФ заявило, що літак знаходився над сирійською територією.

Після  інциденту відносини Росії і Туреччини різко погіршилися. РФ ввела щодо Туреччини обмеження, зокрема, заборонивши ввезення низки продовольчих товарів і скасувавши чартерні перевезення та безвізовий режим. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: