Порошенко очікує новин щодо санкцій проти РФ вже у вівторок

Вівторок, 28 червня 2016, 10:03

Президент України Петро Порошенко очікує, що остаточне рішення щодо продовження санкцій проти Росії на саміті ЄС буде ухвалене 28-29 червня.

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко у Twitter.

"Президент після міні-саміту Україна-ЄС: завтра очікуємо позитивних повідомлень щодо санкцій проти РФ",  - написав він.

За інформацією прес-служби президента, питання санкцій проти Росії детально обговорювалося під час зустрічей з керівництвом ЄС.

По завершенню консультацій, Порошенко наголосив, що на його думку рішення щодо запровадження санкцій буде ствердним і він очікує його ухвалення наприкінці роботи саміту.

"Ми очікуємо позитивних повідомлень наприкінці роботи завтрашнього саміту ЄС, засідання Європейської Ради. Сьогодні надзвичайно важливо було передати останню інформацію щодо імплементації Мінських угод, по тих проблемах, які сьогодні є на окупованих територіях і довести чітку і ясну позицію України", - підкреслив президент України.

Раніше президент Петро Порошенко ствердив, що керівництво Європейського Союзу запевнило його у відсутності впливу британського референдуму на безвізовий діалог України та ЄС.

Раніше ЗМІ повідомили, що Євросоюз готовий остаточно юридично затвердити продовження економічних санкцій проти Росії, проте цей процес гальмує уряд Франції, який поки що не погодив це питання в національному парламенті.

Крім того,  процедурою так званого "парламентського резерву", що передбачає отримання погодження з цього питання у національних парламентах, скористалися також Швеція та Велика Британія.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз попередньо погодив рішення продовжити економічні санкції проти Росії ще на півроку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.