Нідерланди готують алгоритм, що дозволить завершити ратифікацію асоціації - Порошенко

П'ятниця, 3 червня 2016, 15:57

Нідерланди незабаром можуть запропонувати алгоритм, що дозволить нам завершити ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час прес-конференції у Києві.

"Ми маємо повну підтримку уряду Нідерландів. Референдум носить консультативний, а не обов’язковий характер. Я мав у Стамбулі розмову з прем’єр-міністром Марком Рютте, і я впевнений в тому, що ми дуже близькі до моделі, до алгоритму, який дозволить нам завершити ратифікацію Угоди про асоціацію", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що зараз Угода про асоціацію діє в повному обсязі, і "завершення ратифікації носить формальний характер однієї країни".

Нагадаємо, депутати парламенту Нідерландів проголосували за надання уряду більше часу, щоб знайти рішення щодо результатів референдуму, на якому була відхилена угода щодо асоціації Україна-ЄС.

На консультативному референдумі у Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

Також повідомлялося, що свою позицію щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС уряд Нідерландів визначить не раніше кінця червня.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що уряд Нідерландів, а не ЄК має розробляти альтернативний план після референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.