Депутати правлячої коаліції Німеччини проти безвізового для Грузії – ЗМІ

Понеділок, 6 червня 2016, 15:20

Депутати правлячого блоку ХДС/ХСС виступають проти скасування віз для Грузії.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Bild.

"Шукачі притулку з Грузії залучені до організованої злочинності більше за інших іноземців", - заявив депутат бундестагу і експерт з питань безпеки від ХДС Армін Шустер.

За словами Шустера, грузинські злочинні угруповання стали провідною силою, яка займається квартирними крадіжками в Німеччині. На його думку, запровадження безвізового режиму для Грузії лише посилить подібний вид злочинності.

На думку іншого депутата бундестагу від ХСС, експерта із зовнішньополітичних питань Ханса-Петера Уля  нараз мова не йде "не про скасування віз, ні про членство Грузії в НАТО".

"Безвізовий режим призвів би до збільшення неконтрольованих в'їздів, зловживань при проханнях про притулок і до зростання злочинності", в той час як прийом Грузії в Північноатлантичний альянс "загострить конфлікт з Росією", – наголосив Уль.

Видання нагадує, що значна частина затриманих німецькою поліцією в 2015 році злодіїв, які грабували домівки німців, виявилися грузинами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВС Німеччини та Грузії домовились про більш тісну співпрацю у боротьбі з організованою злочинністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.