Бельгійську Валлонію накрила повінь: двоє загиблих

Фото, відео
Вівторок, 7 червня 2016, 10:02

Внаслідок потужних злив значну частину бельгійської Валлонії, а саме провінції Ено, Льєж, Люксембург, Намюр, накрила потужна повінь.

Про це повідомляє La Libre.

Повідомляєтсья про те, що у провінції Ено уздовж кордону з Францією залило вийшли кілька сіл, в яки затопило практично всі будинки. Пожежники не встигали виїжджати за викликами відкачувати воду з погребів і підвалів та з затоплених доріг.

Низка місцевих доріг закрита для руху на невизначений час.

 

Значниз ушкоджень зазнало і велике місто Шарлеруа, де залило вулиці і площі, пошкоджено покрівлі, попадали дерева.

У провінції Льєж від грози і злив постраждали міста Верв'ю, Дізон і Пепінстер. У Дізоні водою залитий весь центр, і місцева поліція просить жителів не виходити з будинків.

 

Поблизу містечка Велкенредт потоком змило 7 осіб. Шістьом з них вдалося врятуватися, але 80-річна жінка з їх групи потонула.

У містечку Дюрбюї провінції Люксембург випав град розміром з кульку для пінг-понгу. В кінці дня в понеділок виявився затопленим центр міста, постраждали кілька ресторанів.

У містах Ерезе, Марш-ан-Фамен і Намюр пожежники та служби цивільного захисту відводили воду в річку Урт і укріплювали будівлі мішками з піском. Найбільше шкоди завдано Амуару, розташованому біля злиття річок Урт і Неблон.

 

У провінції Намюр особливо постраждала комуна Меттет, затоплена водою і потоками бруду з полів.

В районі арденського міста Дінан затопило кілька сіл і залило брудом місцеві дороги. В селі Валькур, що занхзодится на національній дорозі №5 загинув водій невеликої вантажівки, яку знесло на металеву огорожу потоком води.  

 

На місцях постійно чергують пожежники і поліція. До роботи рятувальників підключилася армія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.