Могеріні привітала декларацію про співпрацю між ЄС і НАТО

Неділя, 10 липня 2016, 18:06

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні привітала підписання декларації про співпрацю між Євросоюзом і НАТО.

Про це йдеться у повідомленні глави європейської дипломатії на її сайті.

"Вперше в історії ми підписали спільну декларацію щодо подальших кроків на шляху до ще тіснішої співпраці" - написала Могеріні.

Вона нагадала, що співробітництво проходитиме за трьома напрямками: гібридні загрози, які вимагають більше ніж просто військова відповідь; морська безпека у Середземному морі у контексті міграційної кризи; зміцнення потенціалу сусідів на сході і півдні з метою допомогти їм стати більш автономними у самозахисті.

"Безпека наших громадян у сучасному світі вимагає військових засобів і м'якої сили. Протягом останніх двох днів у Варшаві ми знову наголосили, що сильніший ЄС може принести користь не тільки для НАТО, а й для безпеки наших громадян і всього світу" – заявила Могеріні.

Нагадаємо, 8 липня Генеральний секретар Північно-Атлантичного альянсу та керівництво Європейського союзу підписали спільну декларацію про співпрацю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: