Росія розмістить в окупованому Криму новітні ракетні комплекси С-400

П'ятниця, 15 липня 2016, 15:10

Міністерство оборони РФ заявило про те, що в серпні цього року в Криму будуть розміщенні сучасні зенітно-ракетні комплекси С-400 "Тріумф".

Про це повідомляє ТАСС.

"Новий полковий комплект зенітної ракетної системи С-400 "Тріумф" буде в серпні направлений в Крим після випробувань" – цитує видання начальника штабу 18-го зенітного ракетного полку 31-ї дивізії ППО підполковника Євгена Олейникова.

За його словами, комплекс буде розміщений у місті Феодосія.

"По завершенню початкових бойових стрільб … в серпні 2016 року планується відвантаження прийнятої техніки до місця постійної дислокації... місто Феодосія", – сказав Олійников.

Комплект зенітної ракетної системи С-400 "Тріумф" виготовлений і поставлений концерном "Алмаз-Антей" за державним оборонним замовленням для оснащення 18-го зенітного ракетного полку.

Надсучасні ракетні системи С-400 (за класифікацією НАТО SA-21 "Growler") мають максимальну дальність ураження 400 км і здатні збивати літак на висоті до 27 км. С-400 здатний перехоплювати крилаті ракети та інші потенційні повітряні загрози.

Він також вважається серйозною загрозою для військових літаків, таких як британські винищувачі "Торнадо" та американські F-15 і F-16, які, наприклад, є на озброєнні Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.