Росія розмістить на базі в Сирії новітні ракетні комплекси С-400

Середа, 25 листопада 2015, 11:21

Міноборони РФ перекине на авіабазу Хмеймім в Сирії, де базується російська авіаційна група, новітні зенітно-ракетні системи С-400.

Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, повідомляє "РИА Новости".

"На авіабазу Хмеймім в Сирії перекинуть С-400", - сказав Шойгу на засіданні колегії Міноборони РФ.

зенітний ракетний комплекс С-400

Слід зазначити, що ще 13 листопада ЗМІ повідомили, що Росія вже розгорнула системи ППО С-400 на авіабазі Хмеймім в провінції Латакія.

Надсучасні ракетні системи С-400 (за класифікацією НАТО SA-21 "Growler") мають максимальну дальність ураження 400 км і здатні збивати літак на висоті до 27 км – що більш ніж вдвічі перевищує крейсерську висоту пасажирського авіалайнера.

Ракетна система складається із трьох основних частин: центрального контрольного пункту, радіолокаційного комплексу, здатного відстежувати до 300 цілей, і зенітно-ракетних пускових установок.

Дальність ураження зенітно-ракетної системи покриває площу, що охоплює більшу частину Сирії, Південну Туреччину, Кіпр, східне Середземномор'я, а також частину Ізраїлю.

С-400 здатний перехоплювати крилаті ракети та інші потенційні повітряні загрози. Він також вважається серйозною загрозою для військових літаків, таких як британські винищувачі "Торнадо" та американські F-15 і F-16, які, наприклад, є на озброєнні Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.