США не отримали офіційного запиту на екстрадицію Гюлена до Туреччини – Керрі

Понеділок, 18 липня 2016, 17:28

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що на сьогодні від влади Туреччини не надходило офіційного запиту на екстрадицію опозиційного Ердогану релігійного лідера Фетуллаха Гюлена.

Про це Керрі заявив після засідання глав МЗС країн ЄС у Брюсселі, повідомляє Anadolu.

За словами Керрі, в разі наявності відповідних доказів причетності Фетуллаха Гюлена до спроби державного перевороту, яка була здійснена минулих вихідних, США будуть діяти за угодою про екстрадицію.

"Ми поки не отримали звернення про екстрадицію Гюлена. Президент Ердоган зажадав екстрадиції Гюлена під час свого виступу. Я повідомив главі МЗС Туреччини, що звернення має бути юридично обґрунтованим і офіційним. Також сказав, що в даному зверненні мають бути докази, а не звинувачення", – відзначив Керрі.

"Нам повинні бути представлені докази, які відповідають юридичній системі багатьох країн. Якщо докази будуть відповідати цим стандартам, то у США не буде причин діяти поза рамками угод про екстрадицію. До нас не надходило офіційного звернень. Не надані докази. Ми не діємо проти угод", – додав голова американської дипломатії.

Нагадаємо, в ніч на суботу прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася зі спробою повстання армії.

Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну.

За кілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні.

Прем'єр-міністр Туреччини вже звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетуллаха Гюлена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: