У Туреччині відсторонені від роботи понад 15 тис. працівників сфери освіти

Вівторок, 19 липня 2016, 17:15

Після спроби перевороту в Туреччині відсторонили від роботи понад 15 тис. працівників сфери освіти.

Про це йдеться у розповсюдженій міністерством освіти Туреччини заяві, повідомляє державна агенція Anadolu.

У заяві, зокрема, вказується на те, що стосовно відсторонених працівників сфери освіти розпочато розслідування щодо їх можливої причетності до спроби перевороту.

"Через розслідування обставин спроби перевороту, Міністерство освіти, всі приватні навчальні заклади … проводить велику робота серед працівників. Сьогодні в структурі міністерства та регіональних відділеннях було відсторонено від виконання обов'язків 15 200 працівників, стосовно яких розпочато розслідування (щодо їх можливої причетності до заколоту). Міністерство продовжує роботу в цьому напрямку і заявляє про те, що інформуватиме громадськість про результати роботи", – йдеться у заяві.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Туреччини у вівторок відсторонив від роботи 257 осіб на тлі загальнонаціонального руху проти тих, хто підозрюється в зв'язках з організаторами перевороту.

Як відомо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає цілком ймовірним, що тисячі людей, які були затримані за підозрою у причетності до спроби державного перевороту, можуть засуджені до смертної кари.

Раніше повідомлялося, що у Туреччині після невдалої спроби перевороту по всій країні було відсторонено до 8 тисяч поліцейських.

Нагадаємо, в ніч на суботу прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася зі спробою повстання армії.

Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.