Депутат Бундестагу відмовилася від мандата через фальшиву автобіографію

Середа, 20 липня 2016, 17:59

Депутат нижньої палати німецького парламенту від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Петра Хінц вирішила  здати свій мандат через скандал, пов'язаного з підробкою нею власного резюме.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на лист адвоката Хінц.

"Пані Хінц вирішила відмовитися від членства в німецькому парламенті. Вона повідомила про своє рішення голові Бундестагу і попросила його якомога швидше призначити їй зустріч, на якій вона зможе особисто пояснити свою відмову", – пояснив юрист.

У листі також йдеться, що рішення набуває чинності відразу після подачі заяви голові Бундестагу.

Скандал навколо депутата вибухнув після того, як стало відомо про недостовірні дані, що їх 54-річна Хінц вказала у своїй автобіографії.

Згідно з наведеними нею відомостями, Хінц у 1984 році закінчила школу, з 1985 по 1995 роки навчалася юриспруденції та управління, після чого працювала юристом, у тому числі, у сфері нерухомості. З 2005 року політик засідала в Бундестазі.

При цьому, за даними її адвокатів, у 1983 році Хінц отримала атестат професійної зрілості, після чого зробила спробу отримати закінчену середню освіту, проте невдало.

Крім цього, як заявили адвокати, Петра Хінц "ніколи не працювала юрисконсультом".

Видання відзначає. що за словами адвокатів, колишній депутат "від усього серця" просить вибачення у всіх, хто їй довіряв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.