Бундестаг посилив покарання за сексуальні злочини

Четвер, 7 липня 2016, 16:15

Парламент ФРН у четвер, 7 липня, ухвалив новий закон, згідно з яким сексуальна дія буде прирівнюватися до зґвалтування - у тому числі тоді, коли жертва не виявляє активного опору.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Таким чином, в кримінальному кодексі ФРН почне діяти принцип "ні значить ні". Покарання буде застосовуватися і тоді, коли жертва словами або жестами продемонструє, що не дає згоди на статевий акт.

У законодавство також вводиться відповідальність за "сексуальне домагання" - вона поширюється на осіб, що чіплялися до жінок.

Особливе покарання буде застосовуватися у випадку злочинів, скоєних групою осіб. Таким чином бундестаг відреагував на злочини в Кельні, де в новорічну ніч молоді люди, імовірно північноафриканського походження, в масовому порядку нападали на жінок.

Законопроект був представлений міністром юстиції ФРН Хайко Маасом ще рік тому, задовго до подій в Кельні.

Порушникам прийнятих законів буде загрожувати тюремний термін до п'яти років. При цьому у випадку з біженцями та іншими особами, яким надається право на притулок, позбавлення волі за статтями за сексуальне насильство може також призвести до депортації.

Нововведення повинні бути схвалені бундесратом. Його останнє засідання перед канікулами відбудеться в п'ятницю, 8 липня. У зв'язку з цим передбачається, що члени Федерального представництва земель займуться цим питанням після закінчення літньої паузи, в кінці вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: