Туреччина навряд чи поверне смертну кару – посол

Четвер, 21 липня 2016, 16:18

Влада Туреччини навряд чи поверне смертну кару в якості вищої міри покарання, адже є певні законодавчі складнощі, та й до учасників перевороту її все одно не зможуть застосувати.

Про це заявив посол Туреччини в Україні Йонет Тезел в інтерв’ю Європейській правді.

"Я вважаю, що ця ідея не буде затверджена. Ми витратили роки на скасування смертної кари не для того, щоби тепер повернути її. Цю ініціативу буде вкрай складно затвердити, адже це – зміни до конституції, вони потребують підтримки 2/3 у парламенті", - сказав Тезел.

Крім того, за його словами, навіть якщо смертну кару повернуть, то її не зможуть застосувати до учасників перевороту – адже закон не має зворотної сили.

"Я можу пояснити, звідки беруться ці розмови. На вулиці загинули люди, і тепер їхні рідні вимагають стратити вбивць. І політики кажуть: "ми розглянемо". Але вони не кажуть: "ми схвалимо". Це питання справді буде обговорене. Але схвалити цю поправку до конституції було б вкрай важко", - додав він.

Як повідомлялося, Туреччина слідом за введенням надзвичайного стану тимчасово призупинить дію в країні Європейської конвенції з прав людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.