РФ бомбила базу в Сирії, що використовується США та Британією – ЗМІ

П'ятниця, 22 липня 2016, 11:28

Росія під виглядом звичайної повстанської застави у віддаленому районі Сирії неподалік кордону з Йорданією бомбила базу, використовувану американськими і британськими підрозділами.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Представники США стверджують, що метою росіян були не просто повстанці, а база для секретних операцій елітних британських і американських підрозділів. При цьому близько 20 британських спец призначенців залишили базу за добу до інциденту, який мав місце 16 червня.

Британські чиновники цю інформацію не коментують.

За словами джерел видання в США і двох командирів сирійських повстанців, літаки Росії скинули на базу касетні боєприпаси. Після цього представники командування США зв’язалися з російськими колегами і попередили, що ця база задіяна в кампанії США та не повинна піддаватися нападу.

Приблизно через 90 хвилин після попередження США американський літак зафіксував нову хвилю ударів російських літаків по базі. В результаті авіаударів Росії були вбиті чотири сирійських повстанці.

Джерела WSJ розповіли, що після того, як російський літак 16 червня повернувся на авіабазу на заході Сирії, Пентагон вимагав від Москви пояснень. Російські військові спочатку повідомили своїм колегам в Пентагоні, що російські льотчики дійсно завдали ударів по базі, але вважали, що це позиції "Ісламської держави".

Однак американська сторона не прийняла це пояснення з огляду на наявність на базі унікальних укріплень, характерних для американських і британських баз в регіоні. Пізніше російські військові повідомили, що вони не могли скасувати удари, оскільки Вашингтон не надав Москві точні координати цієї бази.

Після ударів американська сторона надала Москві деяку додаткову інформацію про операції США уздовж кордону з Йорданією. За словами джерел WSJ, США також порадили Москві триматися подалі від прикордонної зони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.