Проповідник Гюлен засудив спробу перевороту в Туреччині

Середа, 27 липня 2016, 15:32

Турецький мусульманський проповідник Фетхуллах Гюлен, якого влада країни звинуватила в організації спроби військового перевороту, засудив дії заколотників.

Про це йдеться в своєму зверненні, переклад якого опублікувала "Європейська правда".

"Я гостро засуджую спробу військового перевороту, яка мала місце цього місяця в Туреччині. Уряд має обиратися через демократичні, чесні  вибори, ніяким чином не застосовуючи сили", - наголосив він.

"Я молюся Богу за Туреччину, за турецький народ, за всіх, хто перебуває на території Туреччини, аби ситуація вирішилася якомога скоріше і максимально мирним шляхом", - підкреслив Гюлен.

За словами проповідника, він сповідує філософію, яка абсолютно протилежна до збройного повстання.

"Я протягом десятиліть виступаю за демократію. Як людина, яка зазнала великої шкоди через військові перевороти, що сталися в Туреччині за останні сорок років (утиски, безправне позбавлення волі), я в жодному разі не бажаю, щоб мої співвітчизники терпіли таке важке випробування знову", - зауважив Гюлен.

Як наголосив він, иі послідовники його руху, які підтримали військовий переворот, "однозначо зрадили своїм ідеалам".

Як відомо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про введення надзвичайного стану строком на три місяці.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася зі спробою повстання армії.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Турецька влада стверджує, що Гюлен створив терористичну мережу під назвою "Паралельна держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.