В Іраку напади на газокомпресорну станцію та нафтосховище: 4 загиблих

Неділя, 31 липня 2016, 10:57

У Північному Іраку внаслідок двох нападів бойовиків на газокомпресорну станцію та на сховище нафти загинули щонайменше 4 осіб.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела серед місцевих силовиків.

Відомо, що внаслідок нападу на газокомпресорну станцію АВ2, який стався в 15 км на північний захід від Кіркука, загинули щонайменше 4 осіб.

"Четверо бойовиків кинули ручні гранати, важки поранивши двох охоронців, а потім увірвалися на територію станції. На території станції вони застрелили чотирьох осіб в диспетчерській і встановили пʼять вибухових пристроїв, які вибухнули", – цитує агенція свого співрозмовника.

Контртерористичний підрозділ провів спецоперацію, відновив контроль над станцією та  звільнив  15 інших працівників.

При цьому нападникам вдалося втекти. Саме групу підозрюють у нападі на сховище нафти біля Бай-Хасана, що в 25 км на північний захід від місця першого нападу.

Напад на нафтосховище був здійснений в подібному стилі.

Бойовики змогли підірвати резервуар з нафтою. Наразі навколо сховища триває бій між силовиками та нападниками, кількість жертв нападу не встановлена.

Раніше повідомлялося, що внаслідок вибуху автомобіля, вчиненого терористом-смертником в місті Халіс на північ від Багдада у понеділок зранку, загинули щонайменше 14 осіб, ще 30 отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.