Регіони Німеччини вимагають від уряду додаткові €8 млрд на біженців – ЗМІ

Середа, 6 липня 2016, 16:14

Між керівництвом федеральних земель та федеральним урядом Німеччини виникла суперечка щодо обсягу коштів, необхідних на інтеграцію біженців.

Як повідомляє Deutsche Welle, уряди земель вимагають у Берліна 8 мільярдів євро додатково для цих потреб.

"Такі вимоги пролунали напередодні зустрічі, присвяченій питанню розподілу коштів на інтеграцію біженців, яка відбудеться у відомстві федерального канцлера Німеччини в четвер, 7 липня", – йдеться у повідомленні.

Очільник Християнсько-соціального союзу Горст Зеегофер повідомив, що федеральні землі вимагають від уряду додаткові 8 мільярдів євро з розрахунком отримати ці гроші протягом трьох років.

Політик вважає, що цього року Берлін має виділити федеральним землям на інтеграцію мігрантів додатково 1,5 мільярда євро, на наступний рік – 2,5 мільярда, а у 2018-му році – чотири мільярди.

Втім, як відзначає видання Süddeutsche Zeitung, за словами речника міністра фінансів ФРН Вольфґанґа Шойбле, мінфін ФРН цих вимог не виконуватиме.

Міністр уже відхиляв вимоги про додаткові кошти на інтеграцію у травні та червні. На думку Шойбле, федеральні землі спершу мають обґрунтувати свої вимоги, і лише тоді можна буде обговорювати тему виділення додаткових коштів.

Ранішет повідомлялося, що уряд Німеччини планує витратити близько 93,6 мільярда євро до кінця 2020 року на витрати, пов'язані з кризою біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.