Порошенко зустрінеться з главами Туреччини та Британії, зустріч з Дудою - згодом

оновлено
П'ятниця, 8 липня 2016, 10:14

В адміністрації президента України оголосили перелік двосторонніх зустрічей, підтверджених за участю Петра Порошенка.

У переліку підтверджених переговорів на п'ятницю немає зустрічі з господарем саміту, президентом Польщі, попри певну напруженість  у стосунках двох країн.

В п’ятницю відбудуться переговори Порошенка с президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, прем’єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном та президентом Фінляндії Саулі Нііністьо.

З Дудою Порошенко перетнеться лише під час офіційної вітальної церемонії та на спільній вечері, де мають бути присутні всі учасники саміту. Водночас, ще є шанс, що лідери країн зустрінуться в суботу.

ОНОВЛЕНО: згодом посол України в Польщі Андрій Дещиця заявив "Європейській правді", що зустріч президентів України та Польщі запланована на 9 липня.

В четвер у стосунках Києва та Варшави з’явився додатковий привід для напруженості через те, що міська рада Києва перейменувала Московський проспект на проспект Степана Бандери. В Польщі сприйняли цю дію як недружню.

Відзначимо, за кілька днів польський Сейм може проголосувати визнання волинських подій геноцидом поляків, здійсненим українцями, а також встановити спеціальний день їхньої пам'яті – 17 вересня.

Детальніше про останнє загострення українсько-польських відносин читайте у колонці на ЄвроПравді: Напередодні катастрофи: чи витримають українсько-польські відносини нову кризу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: