Могеріні про ситуацію в Криму: сторони повинні уникати ескалації

Субота, 13 серпня 2016, 10:17

Україна та Росія повинні уникати дій, які можуть призвести до ескалації конфлікту.

Про це йдеться в заяві Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні з приводу ситуації в Криму.

"Європейський Союз засуджує і не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією. Ми як і раніше непохитні в нашій підтримці територіальної цілісності та суверенітету України", - зауважила вона.

"Всі сторони повинні уникати будь-яких дій, які можуть призвести до подальшої ескалації конфлікту, мирне врегулювання конфлікту-єдино можливий варіант рішення", - наголосила Могеріні.

"Європейський Союз та його держави-члени будуть постійно оцінювати ситуацію, у тому числі на рівні Комітету з політики і безпеки наступної середи", - відзначила вона.

Як відомо, у середу російська ФСБ розповіла про нібито дві спроби нападу українських військових на Крим. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи цю заяву, звинуватив владу України в терорі. Україна спростовує всі звинувачення.

Детальніше про ці події читайте в колонці: "Аналіз подій на кордоні з Кримом: чому заяви Путіна не є частиною плану з нападу на Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.