НАТО щодо Криму: Росія не надала доказів звинувачень на адресу України

Четвер, 11 серпня 2016, 18:36

Росія не надала вагомих доказів своїх звинувачень на адресу Києва з приводу подій в Криму.

Про це заявив посадовець у штаб-квартирі НАТО в коментарі Deutsche Welle.

"Ми уважно та зі стурбованістю стежимо за посиленою напругою між Росією і Україною", - йдеться у повідомленні. 

"Ми задоволені рішучим засудженням Україною тероризму у всіх його проявах і формах. Ми відзначаємо, що Україна цілковито відкинула звинувачення Росії та дала чітко зрозуміти, що Київ відданий відновленню територіальної цілісності виключно політичними та дипломатичними засобами. Ми також відзначаємо, що Росія не надала жодних вагомих доказів своїх звинувачень проти України", - наголосили в НАТО.

В Альянсі також заявили, що військова діяльність Росії в Криму не допомагає ослабленню напруженості та закликали Росію працювати над деескалацією.

Як повідомлялося, раніше брюссельські журналісти глузували з приводу того, що ЄС тривалий час не оприлюднював офіційну позицію щодо подій в Криму, однак відреагував на порушення свободи слова на Мальдівах.

Як відомо, у середу російська ФСБ розповіла про нібито дві спроби нападу українських військових на Крим. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи цю заяву, звинуватив владу України в терорі. Україна спростовує всі звинувачення.

Детальніше про ці події читайте в колонці: "Аналіз подій на кордоні з Кримом: чому заяви Путіна не є частиною плану з нападу на Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.