МЗС Латвії вимагає пояснень від міністрів після їх зустрічі з віце-прем'єром РФ

Понеділок, 15 серпня 2016, 15:13

МЗС Латвії зажадало від трьох міністрів надати "вичерпну і деталізовану інформацію" щодо зустрічі, яку вони провели з віце-прем'єром Росії Аркадієм Дворковичем.

Про це повідомляє Delfi.lv.

Як пояснив глава МЗС Едгар Рінкевич, не має значення, формальним або неформальним було спілкування політиків двох країн.

Латвія, за його словами, намагається тримати певний зовнішньополітичний курс щодо Росії, і механізм переговорів також повинен проходити в руслі установок, визначених урядом.

До того ж особливу підозру Рінкевича викликав той факт, що на зустрічі міністрів і Дворковича був присутній також посол РФ в Латвії Олександр Вешняков.

"Важливо дотримуватися обумовленого порядку зустрічі посадових осіб. Про них слід інформувати Міністерство закордонних справ", — підкреслив Рінкевич.

"Є питання, в яких позиція Латвії принципова — в тому числі і ті, що стосуються безпеки держави та участі в блоці НАТО", — відзначив він.

У неформальній зустрічі на рибопереробному підприємстві Karavela брали участь міністр фінансів Дана Рейзнієце-Озола, міністр зв'язку Улдіс Аугуліс і міністр землеробства Яніс Дуклавс.

Факт зустрічі підтвердила Рейзнієце-Озола. За її словами, на зустрічі йшлося про скасування санкцій щодо рибопереробників, а також про газове сховище Інчукалнсе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: