Латвійські молочники втратили 104 млн євро через російські санкції

Понеділок, 8 серпня 2016, 19:35

Починаючи з серпня 2014 року збитки латвійських виробників молочних продуктів  через російські санкції перевищили 104 млн євро.

Про це свідчать дані міністерства землеробства країни, повідомляє Delfi.lv.

Окрім того, до кінця 2017 року ця цифра може збільшитися до 233,5 млн євро.

Фінансові звіти молочних господарств показують, що у багатьох з них оборот скоротився на чверть - причому, це стосується і кооперативів, і великих переробників молока.

"У цей період один на одного наклалися три кризи - російське ембарго, скасування квот Євросоюзу і перевиробництво продукції", - заявив голова правління Латвійської асоціації сільськогосподарських кооперативів Індуліс Янсонс.

Нагадаємо, в серпні 2014 року Росія у відповідь на рішення Євросоюзу ввела на рік ембарго, заборонивши імпорт продовольства з Європи, США та інших країн, що підтримують санкції проти Росії.

Під харчові контрсанкції підпали всі овочі і фрукти, риба, молоко і молочна продукція, свинина, яловичина і м'ясо птиці.

У липні 2015 року президент РФ Володимир Путін продовжив ембарго ще на рік. 13 серпня 2015 року російський уряд доповнив список санкційних країн Чорногорією, Албанією, Ісландією, Ліхтенштейном і Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.