Лінкявічюс пояснив, чому співаку Газманову заборонений в'їзд в Литву

Четвер, 18 серпня 2016, 11:43

 Російського співака Олега Газманова внесли в список небажаних осіб через його підтримку політики Кремля і пропаганди, що підтримує агресію Росії в сусідніх країнах.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє Delfi.

 "Загалом можу сказати, що це через агресивну пропаганду, пов'язану з агресивними діями Росії в сусідніх країнах", - сказав міністр.

Лінкявічюс додав, що більш детальну інформацію про заборону в'їзду в країну він не може дати у відповідності з вимогами захисту особистих даних.

Служба охорони державного кордону Литви в четвер повідомила про те, що в Вільнюс з Москви пізно ввечері в середу прилетів Олег Газманов, як мав видану в Італії шенгенську візу, однак з'ясувалося, що він є небажаною особою в країні.

Голова МЗС Литви сказав, що не надає занадто великого значення цьому випадку, оскільки прикордонники з різних причин в цьому році не впустили в Литву понад 2,7 тис. осіб.

Російське посольство до даного інциденту поставилося негативно.

"Ми оцінюємо негативно, тому що це наш громадянин. Але як і чому це було зроблено, конкретних причин ми не знаємо. Він сам до нас не звертався", - сказала прес-аташе посольства РФ Надія Манжина.

65-річному Газманову дозволили переночувати в готелі на території аеропорту. У четвер у другій половині дня співак повинен відправитися з Литви до Москви.

Литва, за твердженням Лінкявічюса, шанує свободу слова, але вона несумісна з пропагандою війни. "Ми поважаємо свободу слова, але є певні межі, які не можна переступати, коли мова йде про насильство, агресії, прославлення війни. Це сприяє ескалації і є замахом не тільки на свободу слова, але й на національну безпеку і стабільність", - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: