Померла королева Румунії Анна

Вівторок, 2 серпня 2016, 09:47

У Швейцарії у віці 92 років померла дружина колишнього короля Румунії Міхая Анна.

Про це повідомляє Associated Press.

Анна померла в лікарні швейцарського міста Морж в оточенні членів її сім'ї, включаючи чотирьох з п'яти дочок. 94-річний колишній король Румунії Міхай, який сам хворий на рак, провідував її майже кожен день.

Королева Анна і король Міхай (фото - romaniatv.net)

Міхая в 1947 році змусили відректися від престолу комуністи, і він переїхав у вигнання. Він повернувся в країну тільки після падіння комуністичного режиму, а перший візит Анни в Румунію відбувся на Великдень 1992 року.

Королівська пара одружилася в Афінах 1948 році. Цьому передував скандал: Папа Римський Пій XII відмовився надати дозвіл на весілля, оскільки Анна була католичкою, а Міхай православним. Тоді Анну хрестили в Болгарії і вона прийняла православну віру.

У королеви Анни будуть самі пишні королівські поховання в Румунії після смерті в 1938 році королеви Марії, внучка королеви Вікторії.

Її тіло в четвер перевезуть із Швейцарії в Румунію. Один день труна з тілом буде перебувати в замку Пелеш, де народився Міхай, а потім ще день в Королівському палаці в Бухаресті.

Після цього Анна буде похована разом з іншими членами королівської сім'ї Румунії на кладовищі в Куртя-де-Арджеш в центральній частині країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.